2011 yılında Tarım ve Hayvancılık sektöründe yatırım yapma kararının alınmasıyla, söz konusu yatırıma uygun bir yer arayışına girilerek, Ankara’nın Balâ ilçesi, Abazlı Mahallesi’nde, 2325, 2326, 2327 ve 2328 nolu parseller üzerindeki besiçiftliği satın alınmıştır. Arazimiz 520 dönüm tarıma elverişli tarla statüsündedir. Ankara merkeze 75 km, Bala merkeze 8 km mesafede yer almaktadır.
Arazi alımıyla birlikte kurbanlık besi üretimine başlanmış ve kurbanlıkların kesimi için bir kesimhane ihtiyacı doğmuştur.
Kurbanlıkların hem dini hem de hijyenik açıdan en uygun kesim yöntemiyle kesilebilmesi için yarı açık modern bir kesimhane kurulmuştur. Bu sayede kurbanlıklar güven içinde kesilirken, etlerin de hijyenik olması sağlanmıştır.
Alınan arazi üzerine, AB standartında büyükbaş süt sığırcılığı tesisi kurulmuş, yapılan 330 büyükbaş hayvan kapasiteli modern çelik konstrüksiyon ahırın arazi üzerine konumladırılması, yapılacak diğer ahırlara engel olmayacak şekilde tasarlanmıştır.
Aynı zamanda besi için 650 baş ve damızlık için 1000 baş olarak da kullanılmaya uygun şekilde alt yapısı hazırlanmıştır.
AB standartlarına uygun olarak inşa edilerek, modern bir sağım sistemi ile donatılan sağımhane, yapılacak ilave ahırlarla birlikte tam kapasiteye uygun olarak dizayn edilmiştir.
Ayrıca ofis ve muhasebe kısımları da sağımhane binasına konumlandırılmıştır.
Modern sağımhane ile birlikte, modern bir sürü yönetim sistemi gerekliliği ortaya çıktığından, dünyanın önde gelen sürü yönetim yazılımlarından SCR markası ile anlaşılarak, sağmal hayvanlarımız için boynuna asılan çipli kolyeler ile haberleşme ve koordinasyon sağlayan bir sürü yönetim modeli kurulmuştur.
Sürü yönetim sistemi, her hayvanın tek tek istatistiklerinin tutulması ve sağlığının sürekli kontrol edilerek izlenilmesini mümkün kılmaktadır.
Hayvan yemini depolamak için yapılan çelik konstrüksiyon yem deposunun dışında, makine ekipmanların korunması için yine çelik konstrüksiyondan bir garaj yapılmıştır.
Yem deposu, ileride yapılması planlanan kapasite artırımına uygun olarak ihtiyaçtan daha büyük inşa edilmiştir.
Yapılan betonarme sılaj deposu sayesinde, alınacak sürünün yem ihtiyacı karşılanacaktır. Mısır sılajı yetiştirilecek, hasat edilen sılaj bu depolara doldurulacak ve iyice ezilerek fermante edilmesi sağlanacaktır. Bu sayede hayvanlar için besin değeri yüksek yem elde edilmiş olacaktır.
Tesisin gübre yönetim sistemi AB standartlarına uygun bir şekilde tasarlanmıştır.
Ahırdan yer altı borularıyla gelen katı-sıvı karışık gübre, betonarme gübre deposunda biriktirilmektedir. İçindeki karıştırıcılar sayesinde gübrenin çökmesi engellenir. Gübre pompası ile seperatöre gönderilen gübre, katı ve sıvı olarak ayrılır. Gübrenin sıvı kısmı, galvanizli sıvı gübre tanklarına, katı kısmı ise gübre yakma tamburuna gönderilir. Gübrenin tamburda fermente edilerek zenginleştirilmişi ve ticari bir ürüne dönüşmesi sağlanmaktadır.
Tesisimizde kümes hayvancılığı yapmak amacıyla ve 1000 adet kapasiteli ticari amaçlı kaz üretmek için kümeslerimiz uygun hale getirildi.
Tesisimizde küçük baş hayvan besiciliği içinde 500 baş kapasiteli ahıl yapılmıştır.